Glaseret ovnbagt ged

- Grad
- Svær
- Pers.
- 4
- Tid
- 45 min + 45 min
Tilberedning
- Ryg brunes af på en pande – 3 min på hver side. Kryds og sæt i ovnen i 10 min ved 170 grader.
- Kølle ordnes fjerne fedt- nøglebenet tages ud og skaftes renses. Sæt ind i ovnen i 3 timer ved 145 grader.
- Kog lage op med most, rosiner, timian og masser af peber- kom lidt over kødet og lad resten koge ind til sirup som bruges til sidst på kødet når det er skåret.
- Kvæder: 2 kvæder skrælles sammen med selleri. Det skal koges i vand til det er mørt.
- Blendes det meget fint med smør. Du kan brune smørret og giv det hele mere kant.
- Smag til og vend finthakkede skalotteløg i.
- Kartofler: Kartofler er kogte. Steg dem på panden med druesirup og eddike. Vend dem med salt og peber Toppes med timian.
- Anretning: Kom mash i bunden. Drys med skalotteløg. Læg kartoflerne og timian på og dryp med sirup. Læg til sidst kødet på.