Glaseret ovnbagt ged

16x9
Glaseret ovnbagt ged. Foto: TV 2
Grad
Svær
Pers.
4
Tid
45 min + 45 min

Tilberedning

  1. Ryg brunes af på en pande – 3 min på hver side. Kryds og sæt i ovnen i 10 min ved 170 grader.
  2. Kølle ordnes fjerne fedt- nøglebenet tages ud og skaftes renses. Sæt ind i ovnen i 3 timer ved 145 grader.
  3. Kog lage op med most, rosiner, timian og masser af peber- kom lidt over kødet og lad resten koge ind til sirup som bruges til sidst på kødet når det er skåret.
  4. Kvæder: 2 kvæder skrælles sammen med selleri. Det skal koges i vand til det er mørt.
  5. Blendes det meget fint med smør. Du kan brune smørret og giv det hele mere kant.
  6. Smag til og vend finthakkede skalotteløg i.
  7. Kartofler: Kartofler er kogte. Steg dem på panden med druesirup og eddike. Vend dem med salt og peber Toppes med timian.
  8. Anretning: Kom mash i bunden. Drys med skalotteløg. Læg kartoflerne og timian på og dryp med sirup. Læg til sidst kødet på.