Gløgg med grappa

16x9
Gløgg med grappa Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
8
Tid
10 min

Tilberedning

  1. FORBEREDELSE: Start senest en uge før med grappamix.
  2. Skold et patentglas, og kom grappa og dertilhørende krydderier i.
  3. Kom låg på, og lad krydderierne trække i minimum en uge. Jo længere tid grappaen står, des mere vil den tage smag og sødme fra ingredienserne.
  4. Senest tre dage før servering sættes gløggsiruppen over. Skyl, og skær appelsin i tern, og kom i gryden sammen med de øvrige ingredienser – dog ikke rødvinen.
  5. Varm langsomt op, så den brune farin karamelliserer, og du har en tyk karamelmasse.
  6. Kom rødvinen i gryden, og kom gløggsiruppen inklusiv krydderier i et skoldet henkogningsglas, så snart sukkeret er opløst.
  7. Lad krydderierne trække i siruppen i minimum tre dage, og si da krydderierne fra, og kom gløggsiruppen i et nyt skoldet glas eller flaske. Den kan holde sig minimum tre måneder på køl.
  8. SELVE GLØGGEN: Varm nænsomt rødvinen op i en gryde, og smag til med gløggsiruppen. Der skal cirka to deciliter sirup til to flasker vin.
  9. Skru ned for blusset, og kom to deciliter grappamix i gryden. Hverken rødvin eller grappa må koge, da alkoholen fordamper.
  10. Server med det samme med en skive appelsin.