Gorm’s Napoli pizzadej

16x9
Gorm’s Napoli Pizzadej. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
2
Tid
15 min

Tilberedning

  1. Start dagen før, du skal bruge dejen – hvis du virkelig nørder så gerne to dage før.
  2. Rør surdej og vand sammen.
  3. Rør så durummelet i dejen først, og opløs det grundigt (det er den sværest opløselige mel så derfor denne først).
  4. Ælt Tipo 00-melet i dejen.
  5. Nu skal der salt i og æltes løs et par minutter. Kom derefter olien i, og ælt videre.
  6. Nu skal du vurdere, om dejen kan spise lidt mere vand. Det er den svære del.
  7. Tilsæt løbende lidt vand til dejen, mens den ælter. Den skal slippe skålen og virke spændstig, men du skal også turde lade dejen være til den våde side.
  8. Sæt nu dejen til hævning – lunt i 20 minutter og derefter koldt natten over.
  9. Næste dag er dejen klar og kan portioneres i 200 gram kugler.
  10. Inden du går i gang med at bage, skal kuglerne hvile i cirka 30 minutter, efter at du har formet dem.