Græskarhummus

16x9
Billede kommer snart. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
720 min + 45 min

Tilberedning

  1. Læg kikærterne i blød natten over.
  2. Si væden fra dagen efter.
  3. Skyl kikærterne, og kog i letsaltet vand i cirka 35 minutter - eller indtil de er møre.
  4. Skyl græskaret, og fjern kernerne med en ske.
  5. Skær græskaret i grove tern.
  6. Bland med olivenolie, salt og peber, og kom pĂĄ en bageplade.
  7. Bag af i cirka 20 minutter i 200 grader, og kom dernæst salvieblade og hakket hvidløg ud over græskarstykkerne.
  8. Bag videre i 10 minutter, eller indtil græskarstykkerne er brunet af og er møre.
  9. Blend græskar, hvidløg, salvie, kikærter og citronsaft til en grov puré - tilsæt eventuelt ekstra olivenolie eller lidt kogende vand, hvis konsistensen er for tyk.
  10. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  11. Kom på et skoldet glas, og opbevar køligt. Oplagt som tilbehør til krydrede retter, pitabrød, i sandwich og salater.