Livsstil

Græskarsuppe med chili, græskarspaghetti og gremolata

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
30 min + 45 min

Tilberedning

  1. Gremolata: 1. Skyl persillen, og hak den fint sammen med hvidløget. 2. Kom det i en skål, og vend med citronskal. 3. Vend med lidt olivenolie og 0,5 teske salt.
  2. Græskarsuppe: 1. Skræl græskaret, og lav derefter lange bånd med din kartoffelskræller. Skær dem til, så de kommer til at have samme form som frisk pasta. Kom dem i en skål, og sæt på køl. Eventuelle rester af de spaghettigræskar, du har skåret, kan bruges til suppen. 2. Kom olien i en gryde, og steg hvidløg og hakket løg ved medium varme. 3. Skær græskar og gulerødder i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med de stegte løg og hvidløg. 4. Tilsæt derefter chili, ingefær, grøntsagsfond og timian. 5. Kom låg på gryden, og lad suppen småsimre i 20-25 minutter. 6. Blend suppen, og smag til med salt og sort peber. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis du ønsker en tyndere suppe. 7. Rist græskarkerner med lidt olie og salt på en pande, til de er let gyldne. De skal bruges som topping til suppen ved anretning. 8. Steg græskarspaghettien på en pande med lidt olie i 1-2 minutter. Krydr med lidt salt og sort peber. 9. Kom græskarspaghettien i bunden af en dyb tallerken, og hæld suppe ved. Fordel gremolata rundt i suppen, og top med friske krydderurter.