Græskartærte med bourbon

16x9
Grad
Mellem
Pers.
10
Tid
135 min

Tilberedning

  1. Mørdej: Kør sukker, mel og salt sammen i en foodprocessor. Tilføj smør i små portioner lidt ad gangen. Det vil begynde at ligne store brødkrummer.
  2. Tilsæt nu 2 spsk. isvand, og vend massen rundt med en gaffel eller piskeris, til vandet optages i melet.
  3. Tilsæt tilstrækkeligt ekstra vand på samme måde enten med gaflen eller piskeris. Når du ikke kan bruge bruge gaflen længere, skal du ælte dejen på køkkenbordet. Saml dejen i en kugle, og rul den ud i en 2,5 cm tyk cirkel. Pak dejen ind, og lad den afkøle i en 30 minutters tid.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 30 cm. i diameter. Den skal kunne passe ned i en tærteform på 22 cm i diameter. Skær kanten til, og prik bunden med en gaffel. Sæt den i køleskabet, til den er fast. Det tager omkring 30 minutter i køleskabet og 10 minutter i fryseren.
  5. Forvarm ovnen til 190 grader med en bageplade midt i ovnen. Bag bunden, indtil kanten er bagt let og gylden. Det tager omkring 20 minutter. Husk at lade den køle af.
  6. Fyld: Pisk alle ingredienserne sammen, og hæld i den afkølede tærtebund.
  7. Bag tærten, til dit fyld er stivnet i kanten, men midten må stadig gerne skælve en smule. Det tager ca. 45 minutter. Fyldet skal nok stivne, når den afkøler.
  8. Servér den afkølede tærte med vaniljeis eller flødeskum.