Grillet Côte du Boeuf

Grad
Let
Pers.
4
Tid
10 min + 24 min

Tilberedning

  1. Tag bøffen ud af køleskabet, så den opnår stuetemperatur før grilning. Hvis bøffen er helt kold, inden den kommer på grillen, vil fedtet være for hårdt og først begynde at smelte, når bøffen er mediumstegt. Har bøffen derimod stuetemperatur, smelter fedtet hurtigere, og man opnår mere velsmag.
  2. Smelt smørret og rør krydderurterne og marv i. Stil til side et lunt sted.
  3. Krydr bøffen på begge sider med salt og peber.
  4. Kom bøffen på grillen og luk låget. Bøffen skal steges i cirka 12 minutter i alt, og den vendes hvert tredje minut.
  5. Tag bøffen af grillen, læg den på en tallerken, hvor den overhældes med kryddersmørret. Lad bøffen hvile i 12 minutter.
  6. Lige inden servering svitser du bøffen af på grillen - et minut på hver side - krydr med salt og peber, skær i skiver og pynt med krydderurterne og marv.