Grillet jomfruhummer og bagte kartofler med aioli

16x9
Grillet jomfruhummer og bagte kartofler med aioli. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
90 min + 15 min

Tilberedning

  1. KRYDDERSMØR: Kom tempereret smør i en skål. Skyl dine krydderurter, og hak dem fint. Vend urter med smørret, og tilsæt sort peber og lidt revet citronskal.
  2. GRILLET CITRON: Halver citronerne, og grill dem på skærefladen i 5-6 minutter.
  3. GRILLET JOMFRUHUMMER: Flæk jomfruhummerne på langs med en skarp kniv, og sørg for at fjerne den sorte tarm, som sidder langs ryggen.
  4. Pensl jomfruhummerkødet med lidt olivenolie, og grill dem 2-3 minutter på hver side.
  5. Kom dem op på et fad, og fordel lidt krydderurtesmør på de varme hummere, så det smelter.
  6. AIOLI PÅ BAGT KARTOFFEL: Bag en bagekartoffel i ovnen ved 180 grader på lidt salt, til den er helt mør (cirka 1,5 time). Lad derefter kartoflen køle af.
  7. Skær toppen af hvidløget, og bag det i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter, til de begynder at blive gyldne på toppen. Lad hvidløget køle af i 10 minutter. Man kan derefter presse/skubbe hvidløget ud ved at holde i bunden. Kom hvidløget i en lille skål.
  8. Blend olie, bagte hvidløg og ansjoser.
  9. Pres den bagte kartoffel gennem en sigte, uden skræl.
  10. Kom kartoffel, sennep, æggeblomme, saft af ½ citron, og pisk det godt sammen. Tilsæt den blendede olie lidt ad gangen, mens der piskes med et piskeris.
  11. Smag til med salt og sort peber.
  12. Sæt den i køleskabet, så den er klar til brug.
  13. ANRETNING: Kom de grillede jomfruhummere med krydderurtesmør op på en tallerken sammen med grillet citron og en lille skål med aioli. Vend dine skyllede salatblade med lidt olivenolie, citronsaft, salt, sort peber og server salaten i en skål eller på tallerkenen sammen med jomfruhummerne.