Grillet knurhane med ærter, kartofler og grillede løg

16x9
Grillet knurhane med ærter, kartofler og grillede løg. Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
30 min + 45 min

Tilberedning

  1. GRILLEDE KNURHANER: Knurhanerne gnides let i olie og salt.
  2. Hanerne grilles hele. Først på ryggen og til sidst på maven i cirka syv-otte minutter på hver side afhængigt af størrelsen.
  3. Citronerne grilles sorte på skærefladen sammen med fiskene. Du tjekker, om fisken er færdig ved at stikke en kødnål ind i det tykkeste sted på fisken. Nålen skal brænde let på din læbe.
  4. ÆRTER I BRUNET SMØR: Smelt smørret, og lad det brune let. Når det begynder at brune, tilsættes de bælgede ærter. Krydr eventuelt med lidt sort, frisk peber.
  5. NYE KARTOFLER: Kog kartoflerne cirka ti minutter i saltet vand.
  6. Lad kartoflerne trække, efter at vandet er hældt fra med et viskestykke over gryden. Tilsæt smør efter fem minutter.
  7. Lige før servering tilsættes urter.
  8. FORSKELLIGE GRILLEDE LØG: Rens, og skyl løgene.
  9. Halvér de store løg, og grill løgene næsten brændte på grillen.
  10. Hæld olie over og en skvis citron. Krydr med salt og peber, og servér med det samme.