Grillet svampeshawarma med tilbehør

16x9
Jonas Boelts grillede svampeshawarma med tilbehør. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 30 min

Tilberedning

  1. SVAMPESHAWARMA: Rengør svampene for jord og muld (man kan eventuelt skylle dem i koldt vand).
  2. Skær dem i ønskede stykker, eller lad dem være hele.
  3. Kom dem på grillspyd, og pensl dem derefter med marinade.
  4. Grilles i tre-fire minutter på begge sider. Man kan løbende pensle dem med ekstra marinade, mens de er på grillen.
  5. MARINADE: Rist spidskommen, allehånde, paprika, chiliflager, koriander, kardemomme og kanel på en tør pande.
  6. Kom yoghurt i en skål, og tilsæt hvidløg (kørt gennem en hvidløgspresser), citronskal og de tørrede krydderier.
  7. Smag til med salt og sort peber.
  8. FLADBRØD: Kom lunkent vand i en røreskål, og tilsæt gæren. Rør, til gæren er opløst.
  9. Tilsæt sukker, salt, olie og derefter mel lidt ad gangen, mens du rører.
  10. Lad dejen hvile i 20 minutter.
  11. Form dejen til fire lige store boller, og sæt dem i køleskabet i en time (kom eventuelt lidt olivenolie ovenpå, så de ikke klistrer sammen).
  12. Kom lidt mel på bordet, og rul bollerne flade med en kagerulle, så de bliver runde.
  13. Steg fladbrødene på en pande på begge sider, til de er let gyldne.
  14. TZATZIKI: Skær agurken på langs, og skrab kernerne ud med en ske.
  15. Riv agurken groft på et rivejern.
  16. Kom den revne agurk i en sigte, og vend med en halv teske salt.
  17. Kom græsk yoghurt i en skål, og tilsæt olivenolie, finthakket ramsløg, hvidløg (kørt gennem hvidløgspresser) og de revne agurker.
  18. Vend det hele sammen, og smag til med salt og sort peber.
  19. CHILISAUCE: Kom chiliflager i en lille gryde sammen med en deciliter vand, og kog vandet op.
  20. Når alt vandet er fordampet, tilsættes de resterende ingredienser undtagen olivenolie.
  21. Lad chilisaucen stå og småsimre i tre-fire minutter, mens du rører i gryden.
  22. Hæld chilisaucen i en skål, og tilsæt olivenolie.
  23. Sættes i køleskabet og er klar til brug.
  24. ANRETNING: Læg det stegte fladbrød på en tallerken, og fordel de forskellige ting på brødet. Kom frisk mynte eller persille på toppen.
  25. Chilisaucen serveres ved siden af i en lille skål (til dem, som ønsker den spicy).