- Sværhedsgrad
- Mellem
- Personer
- 4
- Tid
- 60 min + 30 min
Tilberedning
- SVAMPESHAWARMA: Rengør svampene for jord og muld (man kan eventuelt skylle dem i koldt vand).
- Skær dem i ønskede stykker, eller lad dem være hele.
- Kom dem på grillspyd, og pensl dem derefter med marinade.
- Grilles i tre-fire minutter på begge sider. Man kan løbende pensle dem med ekstra marinade, mens de er på grillen.
- MARINADE: Rist spidskommen, allehånde, paprika, chiliflager, koriander, kardemomme og kanel på en tør pande.
- Kom yoghurt i en skål, og tilsæt hvidløg (kørt gennem en hvidløgspresser), citronskal og de tørrede krydderier.
- Smag til med salt og sort peber.
- FLADBRØD: Kom lunkent vand i en røreskål, og tilsæt gæren. Rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt sukker, salt, olie og derefter mel lidt ad gangen, mens du rører.
- Lad dejen hvile i 20 minutter.
- Form dejen til fire lige store boller, og sæt dem i køleskabet i en time (kom eventuelt lidt olivenolie ovenpå, så de ikke klistrer sammen).
- Kom lidt mel på bordet, og rul bollerne flade med en kagerulle, så de bliver runde.
- Steg fladbrødene på en pande på begge sider, til de er let gyldne.
- TZATZIKI: Skær agurken på langs, og skrab kernerne ud med en ske.
- Riv agurken groft på et rivejern.
- Kom den revne agurk i en sigte, og vend med en halv teske salt.
- Kom græsk yoghurt i en skål, og tilsæt olivenolie, finthakket ramsløg, hvidløg (kørt gennem hvidløgspresser) og de revne agurker.
- Vend det hele sammen, og smag til med salt og sort peber.
- CHILISAUCE: Kom chiliflager i en lille gryde sammen med en deciliter vand, og kog vandet op.
- Når alt vandet er fordampet, tilsættes de resterende ingredienser undtagen olivenolie.
- Lad chilisaucen stå og småsimre i tre-fire minutter, mens du rører i gryden.
- Hæld chilisaucen i en skål, og tilsæt olivenolie.
- Sættes i køleskabet og er klar til brug.
- ANRETNING: Læg det stegte fladbrød på en tallerken, og fordel de forskellige ting på brødet. Kom frisk mynte eller persille på toppen.
- Chilisaucen serveres ved siden af i en lille skål (til dem, som ønsker den spicy).