Livsstil

Grønkålsrisotto

Personer
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Hak bananskalotteløget og hvidløg fint. Kom det i en gryde sammen med olivenolie og smør. Sauter ved svag varme, indtil løgene bliver møre, og de får en glasklar farve.
  2. Hæld grøntsagsbouillonen i en separat gryde, og lad den simre ved svag varme. Tilsæt risene til løgene, og svits ved middel varme under jævnlig omrøring, indtil risene har suget fedtstoffet til sig.
  3. Tilsæt hvidvinen, og kog yderligere ind. Hæld løbende cirka 1 deciliter kogende bouillon på risene ad gangen. Der skal røres jævnligt undervejs.
  4. Sæt grønkålskompotten over, mens risottoen koger. Skyld grønkål, og fjern stokken. Hak grønkålen groft, og blend den med de øvrige ingredienser til en grov-pesto. Smag til med salt og æbleeddike.
  5. TOPPING: Pisk rapsolie og æbleeddike sammen. Hak rødkålen fint med en kniv eller på et mandolinjern, og skær ligeledes æblerne i tynde skiver. Vend kål og æbler med rapsolie og æbleeddike. Rist hasselnødderne på en pande, og hak dem groft.
  6. Kom grøntkålskompotten i risottoen, når der er cirka 1 deciliter bouillon tilbage, og kog den yderligere ind. Kom vesterhavsost i risottoen, når den stadig er let flydende. Smag til med salt og æbleeddike, og server med det samme.
  7. Anret risottoen i dybe tallerkener eller skåle. Top risottoen med en håndfuld rødkålssalat, lidt ristede hasselnødder og sort peber.