Grønkålssuppe med bacon, syrlige løg, kartoffel og smilende æg

16x9
Grønkålssuppe. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. GRØNKÅLSSUPPE: Smelt smørret i en gryde tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere uden det tager farve i ca. 2 minutter.
  2. Tilsæt spidskommen og kom bouillonen på. Koges op og simre i ca. 5 minutter til løgene er møre.
  3. Sæt en gryde over med vand og bring den i kog tilsæt lidt salt – kom grønkålen i og kog den i ca. 2 min. til den er mør og stadig flot grøn. Hæld vandet fra.
  4. Kom suppe og den kogte grønkål i en blender og blend godt igennem. Hæld den nu grønne suppe tilbage i gryden.
  5. Kog den op og smag til med salt. Pas på suppen ikke koger for længe, for så mister den sin farve og friskhed.
  6. SYRLIGE LØG: Pil løget og halver – skæres i tynde skiver, vendes med lime, chili og salt. Lad dem gerne trække en times tid.
  7. KARTOFLER: Kog kartofler møre i letsaltet vand – sigt vandet fra og vend kartoflerne med olivenolie, hvidløg og godt med friskkværnet peber.
  8. BACON: Steg bacon i lidt olie sigt olien fra og vend med sirup, eddike og friskkværnet peber.
  9. RUGBRØD DAG 1: Bland det hele samme og lad det stå natten over på køkkenbordet med film over.
  10. RUGBRØD DAG 2: Rør alle ingredienserne sammen med dejen fra dag 1 (OBS: husk først at tage en klat dej fra om surdej).
  11. Fordel dejen i smurt form/forme ca. ¾ fyldt.
  12. Lad det hæve til lidt under kanten og bag det derefter ved 190 grader i ca. 1,5 time. Bager du to brød, kan bagetiden forkortes.
  13. Opbevar rugbrødene i et klæde. Så kan de holde sig i ca. en uge, uden de bliver tørre.
  14. SERVERING: Server den flotte, grønne suppe i dybe tallerkener med kartoflerne, syrlige løg, bacon, fed creme fraiche og halve smilende æg – prøv evt. med lidt friske koriander på toppen.
  15. Server en skive hjemmebagt rugbrød til.