Grøntsagsgryde i tre varianter

- Grad
- Let
- Pers.
- 2
- Tid
- 35 min + 10 min
Tilberedning
- FREMGANGSMÅDE: BASIS GRØNTSAGSGRYDE Pil og hak løgene, og pil og pres hvidløgene. Svits det i olivenolie i en stor gryde.
- Skær squash og peberfrugter i små tern, og tilsæt det til gryden. Vend rundt, og lad det stege, til grøntsagerne begynder at tage farve.
- Hæld hakkede tomater, tomatpuré og eddike i gryden, og lad gryden simre i 30 minutter.
- Smag til med salt og peber. Del grøntsagsgryden i tre portioner, og opbevar dem enten i køleskabet eller i fryseren.
- FREMGANGSMÅDE: SHAKSHUKA Svits koriander, spidskommen og koriander i olivenolie på en pande. Tilsæt grøntsagsgryden, og varm det igennem. Slå æg ud i panden, og lad den simre, indtil æggehviderne er faste, men blommerne stadig er flydende.
- Top panden med tahin, sesamfrø, smuldret feta og bredbladet persille. Servér straks.
- FREMGANGSMÅDE: ITALIENSK GRØNTSAGSGRYDE Svits oregano i olivenolie i en lille gryde. Tilsæt grøntsagsgryden.
- Dræn butterbeans fra dåsen, skyl dem i en sigte, og tilsæt dem til gryden. Varm gryden igennem.
- Top med mozzarella, ristede pinjekerner, oliven og frisk timian, og servér.
- FREMGANGSMÅDE: MEXICANSK GRØNTSAGSGRYDE Svits oregano, spidskommen, koriander og paprika i olivenolie i en lille gryde. Tilsæt grøntsagsgryden.
- Dræn de sorte bønner fra dåsen, skyl dem i en sigte, og tilsæt dem til gryden. Varm gryden igennem.
- Top med yoghurt, knuste nachos, cheddar og koriander, og servér.