Grøntsagsgryde i tre varianter

16x9
Emma Martinys grøntsagsgryde i tre varianter. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
2
Tid
35 min + 10 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: BASIS GRØNTSAGSGRYDE Pil og hak løgene, og pil og pres hvidløgene. Svits det i olivenolie i en stor gryde.
  2. Skær squash og peberfrugter i små tern, og tilsæt det til gryden. Vend rundt, og lad det stege, til grøntsagerne begynder at tage farve.
  3. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og eddike i gryden, og lad gryden simre i 30 minutter.
  4. Smag til med salt og peber. Del grøntsagsgryden i tre portioner, og opbevar dem enten i køleskabet eller i fryseren.
  5. FREMGANGSMÅDE: SHAKSHUKA Svits koriander, spidskommen og koriander i olivenolie på en pande. Tilsæt grøntsagsgryden, og varm det igennem. Slå æg ud i panden, og lad den simre, indtil æggehviderne er faste, men blommerne stadig er flydende.
  6. Top panden med tahin, sesamfrø, smuldret feta og bredbladet persille. Servér straks.
  7. FREMGANGSMÅDE: ITALIENSK GRØNTSAGSGRYDE Svits oregano i olivenolie i en lille gryde. Tilsæt grøntsagsgryden.
  8. Dræn butterbeans fra dåsen, skyl dem i en sigte, og tilsæt dem til gryden. Varm gryden igennem.
  9. Top med mozzarella, ristede pinjekerner, oliven og frisk timian, og servér. 
  10. FREMGANGSMÅDE: MEXICANSK GRØNTSAGSGRYDE Svits oregano, spidskommen, koriander og paprika i olivenolie i en lille gryde. Tilsæt grøntsagsgryden.
  11. Dræn de sorte bønner fra dåsen, skyl dem i en sigte, og tilsæt dem til gryden. Varm gryden igennem.
  12. Top med yoghurt, knuste nachos, cheddar og koriander, og servér.