Grydestegt spidskål med kartofler á la béarnaise og syltet sennep

16x9
Grydestegt spidskål med kartofler a la béarnaise og syltet sennep. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
20 min + 30 min

Tilberedning

  1. GRYDESTEGT SPIDSKÅL:
  2. Fjern de yderste dækblade fra spidskålen.
  3. Flæk på langs fra rod til top. Alt afhængig af størrelsen kan kålen eventuelt flækkes i kvarte.
  4. Læg de halve/kvarte spidskål med skæresiden nedad i en passende gryde.
  5. Kom hvidløg og 3 spiseskeer smør ved samt en sjat vand cirka 1 centimeter i bunden af gryden.
  6. Dæk spidskålen løst med sølvpapir, så vandet kan fordampe.
  7. Dampes herefter i cirka 8-10 minutter, til vandet er væk – lad spidskålen brune færdig i smørret uden at røre ved den – den skal nærmest ”brænde” på.
  8. Vend spidskålen om, og server med den stegte side opad. Drysses med lidt syltet sennep, syrlige løg og karse.
  9. SYRLIGE LØG:
  10. Det finthakkede rødløg vendes med lidt hvidvinseddike. Hvis de får lov at stå på køkkenbordet i et par timer, bliver løgene flot røde.
  11. SYLTET SENNEP:
  12. Kog det hele op i en gryde, og lad det simre ved svag varme i 4-5 minutter. Herefter kommes det på glas og sættes i køleskab. Denne opskrift giver en stor portion og kan gemmes i lang tid. Det kan bruges til næsten alt kød, fisk, grøntretter og salater.
  13. LUN KARTOFFELSALAT Á LA BÉARNAISE:
  14. Kom løg og smør i en gryde ved svag varme. Lad det småsimre i cirka 10 minutter - det må ikke blive brunt.
  15. Tilsæt hvidvinseddike, vand, sukker, og kog videre i 2-3 minutter.
  16. Vend så kartoflerne i, og lad dem lune med i i cirka 2 minutter.
  17. Lige inden servering: Tag gryden af varmen, vend æggeblommerne i, og smag til med salt, peber og estragon.