Gulerodsmuffins med karamelsauce og frosting

- Grad
- Let
- Pers.
- 16
- Tid
- 30 min + 30 min
Tilberedning
- GULERODSMUFFINS: Pisk smør, farin og sukker længe, til det er meget cremet.
- Tilsæt ét æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg.
- Bland mel, bagepulver og kanel i en skål, og sigt det ned i dejen – vend det sammen.
- Tilsæt mælken, gulerødder og valnødder, og rør dejen sammen.
- Fordel dejen i muffinforme af papir, der sættes i en muffinbradepande – sørg for at have lidt afstand til kanten.
- Bag dem ved 170 grader varmluft i cirka 25-30 minutter. Køl af, inden de dekoreres.
- CREAM CHEESE-FROSTING: Pisk smør og flormelis meget lyst og luftigt.
- Pisk flødeosten med.
- Kom frostingen i en sprøjtepose med en stjernetylle, og fordel lidt frosting oven på de afkølede muffins.
- KARAMELLISEREDE VALNØDDER: Smelt sukkeret ved lav varme.
- Tilsæt valnødderne, og rør rundt.
- Kom de karamelliserede valnødder over på et stykke bagepapir, og lad dem køle af. Hak dem i små stykker, og drys oven på kagerne.
- KARAMELSAUCE: Smelt sukkeret ved lav varme uden at røre i gryden.
- Tilsæt dernæst smørret, og rør det sammen.
- Tilsæt fløden – det vil bruse op – lad det småsimre under omrøring til en glat, ensartet og gylden karamel.
- Smag til med salt.
- Serveres sammen med de nybagte muffins – og gerne lun.