Gulerodsmuffins med karamelsauce og frosting

16x9
Annemette Voss Fridthjofs gulerodsmuffins med karamelsauce og frosting. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
16
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. GULERODSMUFFINS: Pisk smør, farin og sukker længe, til det er meget cremet.
  2. Tilsæt ét æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg.
  3. Bland mel, bagepulver og kanel i en skål, og sigt det ned i dejen – vend det sammen.
  4. Tilsæt mælken, gulerødder og valnødder, og rør dejen sammen.
  5. Fordel dejen i muffinforme af papir, der sættes i en muffinbradepande – sørg for at have lidt afstand til kanten.
  6. Bag dem ved 170 grader varmluft i cirka 25-30 minutter. Køl af, inden de dekoreres.
  7. CREAM CHEESE-FROSTING: Pisk smør og flormelis meget lyst og luftigt.
  8. Pisk flødeosten med.
  9. Kom frostingen i en sprøjtepose med en stjernetylle, og fordel lidt frosting oven på de afkølede muffins.
  10. KARAMELLISEREDE VALNØDDER: Smelt sukkeret ved lav varme.
  11. Tilsæt valnødderne, og rør rundt.
  12. Kom de karamelliserede valnødder over på et stykke bagepapir, og lad dem køle af. Hak dem i små stykker, og drys oven på kagerne.
  13. KARAMELSAUCE: Smelt sukkeret ved lav varme uden at røre i gryden.
  14. Tilsæt dernæst smørret, og rør det sammen.
  15. Tilsæt fløden – det vil bruse op – lad det småsimre under omrøring til en glat, ensartet og gylden karamel.
  16. Smag til med salt.
  17. Serveres sammen med de nybagte muffins – og gerne lun.