Hakkebøf med løgsovs, spejlÌg, kartofler og syltede rødbeder

16x9
Hakkebøf med løgsovs, spejlÌg, kartofler og syltede rødbeder. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. HAKKEBØFFER: Hak kødet, form fire store hakkebøffer, og krydr godt med salt og peber.
  2. Steg bøfferne ved høj varme i smør eller olie i cirka tre minutter pü hver side. De skal have en god, karamelliseret skorpe, og de mü meget gerne vÌre rosa i midten.
  3. SYLTEDE RØDBEDER: Rødbeder koges møre i rigeligt, letsaltet vand, og samtidigt koges eddike op sammen med sukker og krydderierne.
  4. Nür rødbederne er møre, smuttes skralden af, og rødbederne skÌres i mundrette stykker.
  5. Den varme eddikelage hĂŚldes over. Serveres koldt.
  6. LØGSOVS: Sauter løgene i smørret ved middel varme, til de er brunet af og karamelliseret.
  7. TilsĂŚt fonden og laurbĂŚr, og kog godt igennem.
  8. Smag til med de tre saucer og til sidst kuløren, sü den für den flotte farve.
  9. NYE KARTOFLER: Kartoflerne koges møre i godt saltet vand sammen med laurbÌrbladene.
  10. Nür kartoflerne er møre, steges de pü panden sammen med smørret. Drys med persille.
  11. SPEJLÆG: Æggene steges ved svag varme og krydres med salt og peber. Strø med karse.