Hamburgerryg med ærter Francaise og sprødt brød

16x9
Hamburgerryg med ærter Francaise og sprødt brød Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
75 min

Tilberedning

  1. HAMBURGERRYG: Kom kødet i en gryde sammen med de øvrige ingredienser.
  2. Dæk med vand, og bring gryden i kog.
  3. Når vandet koger, skrues varmen ned på middel, og kødet tilberedes i cirka 45-55 minutter.
  4. Sluk herefter for varmen, og lad kødet trække i vandet i cirka 15 minutter før du skærer det.
  5. ÆRTER FRANCAISE: Steg lardo eller bacon i lidt olie i en sauterpande.
  6. Når det er gyldent tilsættes gulerødder og løg.
  7. Skru ned på middelvarme, steg gulerødderne og løgene næsten møre.
  8. Tilsæt ærter, smør, lidt vand og kog op under omrøring.
  9. Smag til med salt og peber, og tilsæt til allersidst de fintsnittede purløg.
  10. KARTOFLER MED LØVSTIKKESMØR: Kom smør og løvstikke i en foodprocessor, og blend til smørret er helt grønt.
  11. Smag til med salt og peber.
  12. BRØDCROUTONS: Tag lidt daggammelt brød eller almindeligt toastbrød, skær det i tern og steg det sprødt og gyldent i olie.
  13. Derefter dryppes de af på noget køkkenrulle, og krydres med salt.