Havregrød med æble, karamel og mandler

16x9
Lasse Skjønning Andersens havregrød med æble, karamel og mandler. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
240 min + 15 min

Tilberedning

  1. Fjern papiret fra dåsen med kondenseret mælk og kom hele dåsen i en gryde og fyld vand på, indtil dåsen er dækket.
  2. Kog i 3,5 time - og sørg for at dåsen hele tiden er dækket med vand. Man kan sagtens koge flere dåser på samme tid - karamellem i dåsen kan holde sig i 12 måneder, hvis man ikke åbner dåsen.
  3. Kom havre, mælk, vand og salt i en gryde og kog op ved høj varme. Når grøden koger, skrues der ned til medium varme og koges til en sammenhængende grødkonsistens.
  4. Hak de ristede mandler groft og skær æblerne i tern.
  5. Når dåsen med kondenseret mælk har kogt i 3,5 time, køles den ned. Åben dåsen og rør karamellen med 1 knivspids fint salt, indtil du får en cremet og sammenhængende konsistens.
  6. Kom karamellen på et skoldet glas og opbevar køligt. Kan holde sig cirka en måned.
  7. Anret grøden med en spiseske karamelsauce, æbletern og hakkede mandler.