Hel fladfisk med nye kartofler, grønt og urtesauce

16x9
Hel fladfisk med nye kartofler, grønt og urtesauce. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
4
Tid
20 min + 25 min

Tilberedning

  1. SLETHVAR: Fisken ordnes ved, at man skærer fra hoved og ned langs rygbenet og ned mod halen, lad kniven følge benene ned mod finnerne, så fileten skæres løs, men skær den ikke helt af. Stop kniven ved starten af finnerne. Gentag på den anden rygfilet.
  2. Klip finnerne af. Det skal ligne englevinger.
  3. Æggene piskes sammen, og fisken vendes deri, og derefter vendes de i pankomel.
  4. Varm olien op til 160 grader, og fisken friteres her i ca. 4-7 minutter alt efter størrelsen på fisken. Krydr med salt.
  5. CITRUS-URTESAUCE: Fløde og mælk koges op.
  6. Skær skalotteløg, hvidløg og timian fint.
  7. Smelt smørret, og kom løg, hvidløg, stjerneanis og timian i, og lad det sautere let af.
  8. Tilsæt mel, og lad det riste godt af, hæld fløde/mælke-blandingen i lidt af gangen, og rør godt, indtil alt fløde/mælke-blandingen er brugt. Lad det småsimre under omrøring.
  9. Riv skal af citron, og pres saften ud, og si den.
  10. Vask, tør, og hak dild.
  11. Kom citronskal og lidt af citronsaften og de hakkede urter i saucen, og smag til med salt og evt. lidt mere citronsaft.
  12. SPÆDE NYE FORÅRSGRØNTSAGER: Grøntsagerne kommes i en skål, og overhældes med kogende saltvand. Saltvandet blandes i forholdet: 100 g salt til 1 l vand.
  13. Lad dem trække fem minutter og sigt fra.
  14. Nye danske kartofler koges i saltvand i cirka 12 minutter. Herefter tages de af varmen, og lad dem trække færdig i cirka otte minutter.
  15. Kartoflerne skæres i kvarte.
  16. PYNT: Urter og blomster, som kan findes i naturen nu - fx fuglegræs, skvalderkål, rapsblomster eller sennepsblomster.
  17. ANRETNING: Kom alle grøntsagerne og kartoflerne op i lommen på fisken, anret med urter, og servér med den varme sauce. Velbekomme.