Helstegt rødtunge med porre, hasselnødder og kartoffel.

16x9
Helstegt rødtunge med porre, hasselnødder og kartoffel med grov sennep Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
80 min

Tilberedning

  1. HELSTEGT RØDTUNGE: Skyl og rens fisken i hovedenden og fjern evt. blod inde ved benet.
  2. Fisken vendes i mel/rugmel.
  3. Steg fiskene i en pande med neutral olie.
  4. Når fisken er ved at tage farve tilsæt da koldt smør.
  5. Lad smørret bruse godt op og steg i et par min.
  6. Vend fisken og øs med smør over fisken til den får en flot og gylden, steg den et par minutter.
  7. Tag fisken af og lad den dryppe godt af og krydder med salt.
  8. SYLTEDE OG BRÆNDT PORRE: Vand, sukker, eddike, laurbærblade og timian koges op.
  9. Skær bunden af porerne og det grønne fra, skær porren ud i 10 cm og læg dem i den varme syltelage og lad dem trække i lagen.
  10. Porerne tages op ad lagen, tørres godt og brændes med en creme brulée brænder.
  11. BRUNET SMØR MED HASSELNØDDER: Smørret smelte ved mellem varme og lad det står og brune indtil det får en dejlig nøddeagtig duft og smag( ca. 145-150 grader)
  12. Sigt smørret over i en ny gryde.
  13. Skær list af de syltede porre i synde skiver.
  14. Skalotteløg, fenniklen og hvidløg hakkes fint.
  15. Persillen vaskes, tørres og hakkes fint, hvorefter at citronens skal rives i, sammen med med løg og hvidløg.
  16. Tilsæt hasselnød, ramsløg kapers, syltede porrer og løg/persille bladningen til det brunede smør.
  17. KARTOFFEL MED GROV SENNEP: Kartoflerne vaskes og koges møre.
  18. Kørvel og purløg vaskes og skæres fint.
  19. Dræn kartoflerne godt fri fra vand.
  20. Varm fløde og smør op.
  21. Mos kartoflerne med et piskeris og kom fløde/smør bladningen i lidt ad gangen.
  22. Smag til med salt, sennep og muskatnød og de hakkede urter.