Helstegt svinebryst, fl√łdekartofler samt rosen- og vinterk√•l

16x9
Helstegt svinebryst med fl√łdekartofler samt rosen- og vinterk√•l Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min + 120 min

Tilberedning

  1. SVINEBRYST: Sk√¶r sv√¶rene i halvstore tern. De skal v√¶re sk√•ret ned til fedtet, ellers f√•r du problemer med at f√• dem knasende spr√łde.
  2. Gnid sværen godt ind i groft salt.
  3. Kom brystet ovenp√• en rist i ovnen, og placer en bradepande eller et stort fad nedenunder brystet. Der skal v√¶re vand i fadet hele tiden, ellers kommer der til at udvikle sig en del r√łg under stegningen, s√• hold √łje med det.
  4. A. Har du god tid, s√• s√¶t brystet i ovnen ved 130 grader i cirka 2-2,5 timer, og skru til sidst ovnen op p√• 225 grader for at g√łre sv√¶ren spr√łd. Det tager cirka 20 minutter, men husk at holde √łje med, at de ikke bliver sorte. Du kan ogs√• bruge grillen i din ovn, men s√• skal du holde ekstra √łje med stegen.
  5. B. Har du ikke tid til ovenst√•ende, s√• t√¶nd ovnen p√• 250 grader. N√•r ovnen er varm, kommer du svinebrystet ind i 20 minutter. Hold √łje med stegen undervejs. Efter de 20 minutter skruer du ned til 180 grader og giver stegen yderligere cirka en time. Til allersidst skruer du ovnen op p√• 225 grader, s√• alle sv√¶r bliver spr√łde. N√•r stegen er f√¶rdig, lader du den hvile p√• sp√¶kbr√¶ttet i 20 minutter, inden du sk√¶rer den. Du kan eventuelt d√¶kke den med et viskestykke.
  6. FL√ėDEKARTOFLER: I et ildfast fad d√¶kkes bunden med kartofler og eventuelt selleri.
  7. Krydr med salt og peber og lidt af hvidl√łgene. S√•dan forts√¶tter man lagvist, indtil alle kartoflerne er brugt.
  8. Tils√¶t fl√łden til sidst, og bag kartoflerne i ovnen i cirka 50-60 minutter ved 200 grader.
  9. M√¶rk efter, om kartoflerne er m√łre. Pas p√• ‚Äď fl√łden kan godt koge over i ovnen, s√• du kan med fordel bruge et fad, der er lidt st√łrre end den portion, du laver.
  10. SM√ėRSTEGT ROSENK√ÖL VENDT MED VINTERK√ÖL: Rosenk√•len deles i halve og skylles godt. K√•l vaskes og duppes let med et viskestykke.
  11. Steg de halve rosenk√•l m√łre i sm√łrret ved svag varme. N√•r de er m√łre, skrues der op for panden, og vinterk√•len vendes hurtigt i sammen med hvidl√łgene.
  12. Tilsæt soja, eddike og sukker. Smag til og servér straks.