Helstegte svinekoteletben med sp√¶de gr√łnsager i frikass√© og sweet potato-r√∂sti

16x9
Helstegte svinekoteletben med sp√¶de gr√łnsager i frikass√© og sweet potato-r√∂sti. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4

Tilberedning

  1. HELSTEGTE SVINEKORTELETTER P√Ö BEN: Sk√¶r evt. sener fra k√łdet og rids fedtet i tern (uden at sk√¶re ned i k√łdet).
  2. Steg k√łdet.
  3. Hak timian, estragon og timian og bland det med salt og 0,5 dl olie.
  4. Krydderurteblandingen gnides godt ind i k√łdet, inden det l√¶gges p√• en rist med en bradepande
  5. Kom stegen i en forvarmet ovn ved 100 grader i cirka 1,5 time, til stegen har en kernetemperatur på 65 grader. Tag stegen ud og lad den hvile i cirka 20 min.
  6. FRIKASS√Č OG SP√ÜDE GR√ėNTSAGER: S√¶t en gryde vand over med lidt salt i.
  7. Guler√łdder og asparges skylles godt og skr√¶lles, inden de sk√¶res ud i mindre stykker.
  8. Bælg ærterne.
  9. Pil minimajsene og del dem i tre stykker hver.
  10. Skær de små kål i kvarte og vask dem godt.
  11. Sk√¶r bunden af for√•rsl√łgene og snit dem fint.
  12. Blancher asparges og guler√łdder i ca. 1,5 min, s√• der stadig er bid i dem.
  13. Kom ærterne i en sigte og dyp dem 30 sekunder i det kogende vand.
  14. G√łr det samme med k√•l og majs.
  15. Vend asparges, guler√łdder, majs, √¶rter, for√•rsl√łg og k√•l i saucen.
  16. Smag saucen til med salt, peber og lidt frisk revet citronskal.
  17. Drys med hakket persille.
  18. SOVS TIL FRIKASS√ČEN: Smelt sm√łrret i en gryde.
  19. Lun h√łnsefonden op.
  20. Hak l√łg og timian og kom det i sm√łrret og sauter det let, uden det tager farve. Kom mel i gryden og rist det godt igennem.
  21. Kom lidt af den lune fond i gryden med sm√łr-/melbollen og pisk godt, s√• der ikke kommer klumper. Kom fond i, til den rette konsistens er n√•et, og lad sovsen sm√•simre i et par minutter under omr√łring.
  22. Sigt sovsen og smag til med salt, peber, muskatn√łd og fl√łde.
  23. Vend gr√łntsagerne i.
  24. SWEET POTATO-R√ĖSTI: Riv de s√łde kartofler og l√łget groft og pres dem fri fra v√¶de.
  25. Bland l√łg og s√łdekartofler med √¶g, peber og salt i en sk√•l.
  26. Del massen i otte dele og form dem til flade klatkager.
  27. Varm en pande op med lidt neutral olie p√• og steg r√∂stierne i ca. 7 minutter p√• hver side, tils√¶t sm√łr, lige inden de er ved at v√¶re f√¶rdige, og lad dem stege lidt i sm√łrret.