Mad

Hjemmebagt tartelet med groft grønt, gulerodssauce og tørrede kikærter

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
10 min + 10 min

Tilberedning

  1. (Denne del kan undlades) Kikærter fra dåse lægges på bagepapir og drysses med karry. De tørres i ovnen ved 80 grader natten over.
  2. Skræl gulerødderne, og pil løgene.
  3. Skær gulerødder og løg i stykker.
  4. Kog gulerødder og løg sammen med fonden og vandet, til det er mørt. Kog dem i 30 til 45 minutter alt efter størrelsen på grøntsagerne.
  5. Sigt grøntsagerne fra, og gem kogevandet.
  6. Blend løg og gulerødder. Justér med kogevandet, til den får en yoghurtkonsistens.
  7. Kog den derefter sammen med fløden.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Skær porren i tre centimeter lange stykker.
  10. Skær nu porren i tynde strimler på langs.
  11. PYNT TIL TARTELETTERNE: Fritér porrerne i to minutter i 180 grader varm olie.
  12. FYLD TIL TARTELETTERNE: Blanchér broccoli i to minutter i let kogende vand.
  13. Skær tynde strimler af blomkålen på et mandolinjern.
  14. Læg lidt af broccoli, blomkål, forårsløg og de tørrede kikærter i butterdejsskallen.
  15. Hæld derefter gulerodssovsen over.
  16. Pynt med de friterede porrer.
  17. Pynt med lidt urter samt eventuelt tynde strimler af gulerod.