- Sværhedsgrad
- Let
- Personer
- 4
- Tid
- 10 min + 10 min
Tilberedning
- (Denne del kan undlades) Kikærter fra dåse lægges på bagepapir og drysses med karry. De tørres i ovnen ved 80 grader natten over.
- Skræl gulerødderne, og pil løgene.
- Skær gulerødder og løg i stykker.
- Kog gulerødder og løg sammen med fonden og vandet, til det er mørt. Kog dem i 30 til 45 minutter alt efter størrelsen på grøntsagerne.
- Sigt grøntsagerne fra, og gem kogevandet.
- Blend løg og gulerødder. Justér med kogevandet, til den får en yoghurtkonsistens.
- Kog den derefter sammen med fløden.
- Smag til med salt og peber.
- Skær porren i tre centimeter lange stykker.
- Skær nu porren i tynde strimler på langs.
- PYNT TIL TARTELETTERNE: Fritér porrerne i to minutter i 180 grader varm olie.
- FYLD TIL TARTELETTERNE: Blanchér broccoli i to minutter i let kogende vand.
- Skær tynde strimler af blomkålen på et mandolinjern.
- Læg lidt af broccoli, blomkål, forårsløg og de tørrede kikærter i butterdejsskallen.
- Hæld derefter gulerodssovsen over.
- Pynt med de friterede porrer.
- Pynt med lidt urter samt eventuelt tynde strimler af gulerod.