- Sværhedsgrad
- Mellem
- Personer
- 4
- Tid
- 40 min
Tilberedning
- Varm 4 spiseske natron op på en pande ved mellem varme under omrøring i cirka 6-7 minutter. Undgå at trække vejret ind over panden.
- Alternativt, hvis du vil lave nudler tit, så bag indholdet af en hel bøtte natron på en lille bageplade i ovnen ved 120 grader i 1 time.
- Ælt alle ingredienser sammen i en røremaskine eller med en håndmixer med dejkroge, indtil dejen er samlet, dog stadig klumpet.
- Ælt dejen igennem med hænderne på din køkkenbordplade, og lad den hvile overdækket i 15 minutter i skålen efterfølgende.
- Bank dejen lidt flad, og skær den i otte lige store stykker. Lad stykkerne ligge i skålen, imens du arbejder med dem et stykke ad gangen.
- Bank dejstykket så fladt, som du kan, og rul det igennem pastamaskinen på bredeste indstilling.
- Fold stykket på midten, og rul det igennem igen – gentag 4-5 gange, til dejen er ensformig og godt æltet sammen.
- Nu skal du rulle dejen tyndere. Indstil maskinen på næste og lidt smallere trin, og rul dejen igennem.
- Fortsæt, til du er halvvejs nede i tykkelsesindstillingerne på maskinen (for eksempel 4 ud af 8).
- Når dejen har den tykkelse, du ønsker, skal den rulles igennem den smalleste fettuccineskærer.
- Drys hele stykket med mel på begge sider, inden du skærer det til nudler.
- Hold hånden under nudlerne, som de kommer ud, så du kan fange det hele, løfte dem op og forsigtigt sno dem i en lille bunke på en plade med mel på.
- Nudlerne kan holde op til 5 dage på køl eller 3 måneder på frost, inden de koges.
- Kog nudlerne i spilkogende saltet vand i 1-2 minutter. Server dem lune, eller køl dem ned i isvand for at bruge dem til nudelsalat.