Livsstil

Hjemmelavede japanske nudler

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
40 min

Tilberedning

  1. Varm 4 spiseske natron op på en pande ved mellem varme under omrøring i cirka 6-7 minutter. Undgå at trække vejret ind over panden.
  2. Alternativt, hvis du vil lave nudler tit, så bag indholdet af en hel bøtte natron på en lille bageplade i ovnen ved 120 grader i 1 time.
  3. Ælt alle ingredienser sammen i en røremaskine eller med en håndmixer med dejkroge, indtil dejen er samlet, dog stadig klumpet.
  4. Ælt dejen igennem med hænderne på din køkkenbordplade, og lad den hvile overdækket i 15 minutter i skålen efterfølgende.
  5. Bank dejen lidt flad, og skær den i otte lige store stykker. Lad stykkerne ligge i skålen, imens du arbejder med dem et stykke ad gangen.
  6. Bank dejstykket så fladt, som du kan, og rul det igennem pastamaskinen på bredeste indstilling.
  7. Fold stykket på midten, og rul det igennem igen – gentag 4-5 gange, til dejen er ensformig og godt æltet sammen.
  8. Nu skal du rulle dejen tyndere. Indstil maskinen på næste og lidt smallere trin, og rul dejen igennem.
  9. Fortsæt, til du er halvvejs nede i tykkelsesindstillingerne på maskinen (for eksempel 4 ud af 8).
  10. Når dejen har den tykkelse, du ønsker, skal den rulles igennem den smalleste fettuccineskærer.
  11. Drys hele stykket med mel på begge sider, inden du skærer det til nudler.
  12. Hold hånden under nudlerne, som de kommer ud, så du kan fange det hele, løfte dem op og forsigtigt sno dem i en lille bunke på en plade med mel på.
  13. Nudlerne kan holde op til 5 dage på køl eller 3 måneder på frost, inden de koges.
  14. Kog nudlerne i spilkogende saltet vand i 1-2 minutter. Server dem lune, eller køl dem ned i isvand for at bruge dem til nudelsalat.