Danmarks bedste bøfsandwich 2021

16x9
Danmarks bedste bøfsandwich 2021. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
1440 min + 60 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: BRIOCHEBOLLER Kom kold mælk i en skål sammen med gær og sukker, og rør det ud. Kom det derefter i din røremaskine med dejkrog. Rør æggene i væsken.
  2. Bland hvedemel med salt, og ælt det gradvist ind i væsken. Kør cirka fem minutter ved lav hastighed. Tilsæt derefter blødt smør, og fortsæt i et par minutter, indtil smørret er æltet godt ind i dejen.
  3. Derefter æltes cirka fem-otte minutter ved middel hastighed. Lad dejen hæve i 45 minutter.
  4. Del dejen i ti stykker, cirka 80-90 gram pr. styk, og lad den hæve 60 minutter dækket af husholdningsfilm og et viskestykke. Bages ved 200 grader i varmluftovn 10-15 minutter, alt efter hvor god ovnen er.
  5. FREMGANGSMÅDE: HAKKEBØFFER Form bøfferne, højde cirka halvanden centimeter. Husk at lukke siderne grundigt. Den skal veje 250 gram. Giv bøfferne en god stegeskorpe på begge sider, og steg bøfferne færdige ved 200 grader i ovnen, cirka otte minutter.
  6. FREMGANGSMÅDE: BLØDE LØG Pil et skalotteløg, skær det i skiver på to-tre millimeter. Kom det på panden ved svag varme, og tilføj lidt vand. Lad løgene få farve, og tilsæt eventuelt lidt brun farin for at give lidt ekstra sødme.
  7. FREMGANGSMÅDE: SYLTELAGE Bland det, og varm det op, til sukkeret er smeltet.
  8. AGURKESALAT Skær agurken over på langs, og fjern kernerne med en spiseske Skær agurken i fem millimeter brede skiver, kom dem op i den kolde syltelage, mindst seks timer.
  9. SYLTEDE RØDBEDER Rødbederne skrabes og koges derefter i let saltet vand i cirka en time. Skindet vrides let af, og rødbeden skæres i store stykker. Kom dem op i den kolde syltelage, mindst seks timer.
  10. SYLTEDE RØDLØG OG PEBERLØG Rødløgene pilles og skæres i både. Perleløgene pilles og skæres i halve. Kom dem op i den kolde syltelage, mindst seks timer.
  11. FREMGANGSMÅDE: RISTEDE LØG Løget skæres i tre millimeter tykke skiver. Skiverne skilles ad og lægges i sødmælk på køl i 24 timer.
  12. Derefter paneres løgene i hvedemel, tilsat lidt salt og peber. Løgene friteres i olie ved 180 grader i to gange to-tre minutter. De skal være gyldne.
  13. FREMGANGSMÅDE: CHIPS Skær tynde skiver af en bagekartoffel, udvand dem i lunkent vand, skift vandet to gange. Tør dem godt, inden de friteres to gange to minutter i 180 grader varm olie.
  14. FREMGANGSMÅDE: BRUN SOVS Start med at lave en smørbolle af smør og hvedemel i en gryde.
  15. Tilsæt oksefond, Worcestershire-sauce, peber, rødvin og stegesky. Kog det hele godt sammen, og lad simre i 30 minutter.
  16. Tilsæt fløde og mælk til sidst – kan eventuelt tyknes med lidt sovsetykner til sidst, så den er gaffelvenlig.
  17. FREMGANGSMÅDE: BØFSANDWICH Vi laver den i en gryde: Kog det hele godt sammen, og tilsæt eventuelt en smule frisk finthakket timian.
  18. SÅDAN SAMLES DIN BØFSANDWICH: Bunden af briochebollen lægges midt på tallerkenen.
  19. Derpå: en spiseske ketchup, en spiseske sennep, en spiseske remoulade, en hakkebøf, bløde løg, cirka to deciliter sovs hældes over bøffen, en spiseske hakkede zittauerløg, tre tynde skiver af rødløg, en spiseske syltede rødløg, en spiseske syltede perleløg, halvanden spiseske agurkesalat, en god håndfuld ristede løg, en spiseske purløg, chips. Overbollen lægges på skrå bag ved bøfsandwichen.