Hjemmelavet gyros med græsk salat, tzatziki og fladbrød

16x9
Hjemmelavet gyros. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
120 min + 60 min

Tilberedning

  1. HJEMMELAVET GYROS: Koteletterne deles i to. Hvidløg, løg, rosmarin, citronsaft, olivenolie, salt og peber blandes. Koteletterne vendes i det hele og æltes godt ind i hinanden. Lad det trække i to timer.
  2. Kødet sættes på spyd og grilles i ovn på risten ved 200 grader i cirka 50 minutter. Vend dem undervejs. Placer de halve kartofler i bunden.
  3. Kødet skæres fra spyddet i tynde skiver ligesom shawarma.
  4. Serveres i fladbrød med græsk salat, tzatziki og chiliolie samt lidt stegte kartofler.
  5. TZATZIKI: Riv agurkerne og vrid væden fra mellem hænderne.
  6. Bland hvidløg og yoghurten sammen og smag til med salt og peber. Tilsæt til sidst de revne agurker.
  7. FLADBRØD: Opløs gæren i lunkent vand. Kom derefter mel, grahamsmel, salt og olie i. Ælt dejen til en ensartet konsistens.
  8. Del dejen i otte stykker. Rul til boller og lad dem hæve på bordet eller på en plade i cirka 45 minutter med god afstand imellem.
  9. Fladbrødene skal rulles helt tyndt ud og være cirka 25-30 centimeter i diameter.
  10. Bages på en meget hed stor pande i cirka 10 sekunder på hver side, til der kommer lidt mørke pletter.
  11. Brødene stables varme, så de bliver dejlige bløde. Dæk dem godt til med film eller viskestykke inden servering.
  12. GRÆSK SALAT: Skræl agurken let. Skær derefter tomat, agurk, peberfrugt og løg i skiver.
  13. Anret på fad/tallerken med feta, oliven og persille. Stænkes med olivenolie, vineddike, salt og peber.
  14. CHILIOLIE: Kom chiliflager og vand i en gryde, og varm det op. Tilsæt tomatpure og olivenolie samt lidt salt og tag gryden af varmen. Opbevares i køleskabet.