Hjemmelavet ravioli med ricottafyld og sauce fra panden

16x9
Hjemmelavet ravioli med ricottafyld og sauce fra panden Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
60 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Til pastadejen blander du de to meltyper og hælder det ud i en bunke på køkkenbordet. Lav en fordybning i melet med en skål, så der er plads til alle æggene.
  2. Smid æg, olie og æggeblommer i hullet. Med en gaffel rører du nu forsigtigt rundt i æggene, og stille og roligt inkorporeres melet lidt ad gangen fra den inderste kant.
  3. Når det hele er blandet, skal det æltes cirka fem minutter, til det er en homogen dej. Du kan sagtens holde lidt af melet tilbage, hvis du synes, at den virker for tør (æggenes størrelse har en betydning her).
  4. Kom plastikfilm om dejen, eller dæk den med en omvendt skål. Lad den hvile i mindst 30 minutter, men gerne 1 time.
  5. Imens laver du fyldet ved at sauterer skalotteløg og hvidløg på panden i lidt olie, til det får ganske lidt farve.
  6. Kom al spinaten på panden, som fylder rigtig meget i starten, men hurtigt falder sammen. Smag til med salt og peber.
  7. Lad det køle lidt af, og hak det let på spækbrættet. Bland det nu sammen med ricottaen, og smag til igen.
  8. Skær en tyk skive af pastadejen, og rul den ud på en pastamaskine hele vejen fra niveau et til ni. Altså fra tykkest til tyndest.
  9. Læg hele banen på et meldrysset bord, og kom en valnøddestørrelses ricottablanding på midten af pastapladen.
  10. Fordel flere klatter med cirka fem centimeter mellem hver. Pensl med lidt æggeblomme mellem klatterne, og fold nu pastaen ind over sig selv.
  11. Pres luften ud mellem lagene, og skær, eller rul raviolierne fra hinanden. Læg dem på en plade med bagepapir.
  12. Med den mængde spinat får du cirka 30 ravioli, men du har masser af pastadej i overskud, så du kan enten lave mere fyld eller gemme pastaen til senere brug. Gerne i fryseren. Den kan jo rulles ud til mange andre former.
  13. Kog nu dine ravioli i rigeligt saltet vand i cirka to minutter.
  14. På en pande ved siden af smelter du smørret, og kommer de kogte pastaer over på sammen med lidt af kogevandet og osten.
  15. Smag til med salt, peber og citronsaft, og lad vandet koge lidt ind omkring pastaerne til den rigtige konsistens.
  16. Servér med ekstra ost og hakket persille.