Holms sundere pariserbøf

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 2
- Tid
- 40 min + 30 min
Tilberedning
- BØF: Fars krydres med salt, peber og kapers og æltes og slås godt sammen med hænderne. Husk at vaske hænderne.
- Derefter formes de som bøffer og snittes fint med kniv på både top og bund. Jeg elsker, når der er kapers i farsen, men dette kan undlades, og så kan du i stedet serverer kapers på siden. Du bestemmer.
- Bøfferne steges på en pande og brunes på begge sider. De skal steges i cirka 12 minutter.
- TILBEHØR: Skyl og vask den søde kartoffel, og skær den i så store skiver som muligt. Ikke for tykke – max. 1 centimeter. Det krydres og steges på panden med bøffen, så sparer du plads.
- Del æggene, og kom blommerne i en lille skål med soja – det gør blommen sejere og mere smagsfyldt.
- Æggehviderne, der bliver tilovers, kan lige piskes lidt sammen og steges på panden - så har du en pandekage, eller du kan strimle den som tilbehør.
- Kål og rødbede snittes så tyndt som muligt og krydres.
- Kom eddike, sukker, peberkorn og laurbær til kog, og hæld det over kål og beder. Lad det trække 30 minutter.
- Løg pilles og skæres i tynde ringe.
- PEBERRODSCREME: Skyr røres med citron, peberrod, sennep, salt og peber. Herefter smøres det på den søde kartoffel – og resten serveres på siden.
- ANRETNING: Kom æggepandekage i bunden og herpå kartoflen, som er smurt med peberrodscreme. Læg bøffen ovenpå. Så ligger vi kål og rødbeder, kapers og rødløg rundt om.
- Det hele toppes med soja-æggeblomme, og krydres med peber og frisk karse. Server peberrodscreme på siden. Og savner du dit brød i stedet for sød kartoffel, kan du jo servere med toast eller rugbrød.