Holms sundere pariserbøf

16x9
Holms sundere pariserbøf. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
40 min + 30 min

Tilberedning

  1. BØF: Fars krydres med salt, peber og kapers og æltes og slås godt sammen med hænderne. Husk at vaske hænderne.
  2. Derefter formes de som bøffer og snittes fint med kniv på både top og bund. Jeg elsker, når der er kapers i farsen, men dette kan undlades, og så kan du i stedet serverer kapers på siden. Du bestemmer.
  3. Bøfferne steges på en pande og brunes på begge sider. De skal steges i cirka 12 minutter.
  4. TILBEHØR: Skyl og vask den søde kartoffel, og skær den i så store skiver som muligt. Ikke for tykke – max. 1 centimeter. Det krydres og steges på panden med bøffen, så sparer du plads.
  5. Del æggene, og kom blommerne i en lille skål med soja – det gør blommen sejere og mere smagsfyldt.
  6. Æggehviderne, der bliver tilovers, kan lige piskes lidt sammen og steges på panden - så har du en pandekage, eller du kan strimle den som tilbehør.
  7. Kål og rødbede snittes så tyndt som muligt og krydres.
  8. Kom eddike, sukker, peberkorn og laurbær til kog, og hæld det over kål og beder. Lad det trække 30 minutter.
  9. Løg pilles og skæres i tynde ringe.
  10. PEBERRODSCREME: Skyr røres med citron, peberrod, sennep, salt og peber. Herefter smøres det på den søde kartoffel – og resten serveres på siden.
  11. ANRETNING: Kom æggepandekage i bunden og herpå kartoflen, som er smurt med peberrodscreme. Læg bøffen ovenpå. Så ligger vi kål og rødbeder, kapers og rødløg rundt om.
  12. Det hele toppes med soja-æggeblomme, og krydres med peber og frisk karse. Server peberrodscreme på siden. Og savner du dit brød i stedet for sød kartoffel, kan du jo servere med toast eller rugbrød.