Honningmelon med prosciutto og mandler

16x9
Honningmelon med prosciutto og mandler. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min + 15 min

Tilberedning

  1. HONNINGMELON OG PROSCIUTTO OG MANDLER: Tænd bålet op og lad det brænde ud til gløder. Læg grillristen på og varm den godt igennem.
  2. Flæk melonen fra top til bund, skrab kernerne ud og lav lidt hakker i melonkødet med en ske.
  3. Læg melonen med skæresiden på grillen og lad den grille indtil den er ravgylden og karamelliseret.
  4. Imens laver du mandlerne.
  5. Tag melonen af grillen og vend den med skæresiden opad.
  6. Læg prosciuttoskinke og røgede mandler over hullet, drys lidt salt over, stænk rundhåndet med olivenolien og server med en ske til at grave fyldet ud med.
  7. RØGEDE MANDLER: Lad bålet antænde og brænde til gløder, læg et frisk stykke brænde i gløderne og lad røgen tage godt fat.
  8. Læg mandlerne i en skål sammen med saltet, hæld kogende vand over og lad saltet opløses lidt og mandlerne suge noget af vandet i ca. 1 minut.
  9. Hæld mandlerne i en sigte og find nu et sted i bålet hvor det ryger godt.
  10. Hold sigten lige over røgen, således at du kan se den smyge sig igennem sigten og rundt om mandlerne.
  11. Ryst sigten ind indimellem så mandlerne ikke brænder på.
  12. Smag på dem undervejs, de skal minimum ryges i 5 minutter og gerne mere.
  13. Til sidst finder du en flamme eller varme gløder at holde sigten over mens du ryster den.
  14. Tjek for sprød og knasende konsistens undervejs. Det tager ca. 4-5 min. over varmen før de er sprøde.