Hummus med topping af lammekød, pinjekerner og dadler - med melonsalat

16x9
Hummus med topping af lammekød, pinjekerner og dadler - med melonsalat. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
3
Tid
50 min + 50 min

Tilberedning

  1. HUMMUS: Blend kikærterne med kogevand, isterninger, tahin og hvidløg
  2. Blend gerne i et par minutter, eller indtil din hummus har en luftig og ensartet konsistens.
  3. Smag til med citronsaft, salt og eventuelt mere tahin. Blend igen, og stil til side.
  4. LAMME-TOPPING: Hak skalotteløg og hvidløg fint, og steg det på en pande i olivenolie.
  5. Tilsæt hakket lammekød og krydderi. Steg, indtil kødet er brunet godt af. Smag til med salt og eventuelt lidt mere krydderi.
  6. Hak dadlerne groft, og tilsæt til kødet sammen med pinjekernerne.
  7. Rør rundt i 1-2 minutter, og tag panden af varmen.
  8. Hak mynte fint, og tilsæt til panden.
  9. Servér hummus med lammekødet ovenpå – og melonsalat ved siden af.
  10. MELONSALAT: Fjern kerner, og skær melon i skiver
  11. Snit rødløg og agurk i tynde skriver, gerne på et mandolinjern.
  12. Anret melon, rødløg og skoleagurk på et fad. Smuldr feta over. Hæld olivenolie og citronsaft over, og drys med sumak
  13. Drys med hakket mynte og eventuelt chiliflager. Servér straks.
  14. LIBANESISK 7-SPICE: Bland alle krydderierne sammen, og opbevar blandingen i en lufttæt beholder.