Hvid fisk i ovn

16x9
Billede på vej. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. Start med at skylle og rense dine grøntsager.
  2. Skær tomaterne groft ud, og del porrerne i stykker af fem centimeter.
  3. Halvér jordskokkerne, og skær de søde kartofler i fingertykke stykker.
  4. Kom godt med olie, salt og peber ud over det hele.
  5. Sæt det i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
  6. Tag det ud, og læg stykkerne af fisk på toppen med skindsiden opad.
  7. Kom lidt olie og salt på fisken, og sæt ovnen ned til 100 grader. Bag det hele i 15-20 minutter.
  8. Fisken er færdig, når du kan løfte skindet af, og når "lamellerne" deler sig, når du trykker forsigtigt på dem.
  9. Imens det hele bager, laver du det brunede smør ved at koge smørret op under omrøring, så vallen bruner.
  10. Sluk for varmen, når det dufter af nødder, og lad det køle lidt af, før du smager til med citron, salt og peber.
  11. Servér smørret til fisken og grøntsagerne, der har fået lidt urtesalat på toppen.