Hvid fisk med brunet smør og citron

16x9
Jesper Vollmers hvid fisk med brunet smør og citron. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
40 min + 20 min

Tilberedning

  1. Start med at brune smørret ved først at smelte det, og så piske i det over høj varme, til vallen begynder at brune.
  2. Sluk for varmen, når der dufter af nødder.
  3. Gå ikke fra det i processen, da det nemt kan brænde på. Det skal brunes, ikke brændes.
  4. Hak skalotteløget helt fint, og bland det med kapers, edamamebønner og hakket persille.
  5. Skær skrællen af citronen, helt ind til frugtkødet.
  6. Skær så ned mellem hver membran, og vip hver filet ud af citronen. Gem dem for sig.
  7. Rist mandelflagerne af på panden, til de er flot gyldne. Gem dem separat.
  8. Nu til fisken. Kom lidt olie på en varm pande.
  9. Steg den på den pæne side først. Vend den om, når den er flot gylden.
  10. Kom en spsk. smør på panden, og lad det bruse op om fisken.
  11. Krydr med salt og peber.
  12. Anret fisken på en tallerkenen, og bland al garnituren i den opvarmede brunede smør, undtagen nødderne og citronfileterne.
  13. Anret alt ud over fisken og pynt med citronfileter, nødder og dild til sidst.
  14. Servér med lune kartofler.