Hvide asparges og vinaigrette med nye ærter og agurker

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 2
- Tid
- 40 min + 15 min
Tilberedning
- Smelt smørret til saucen i en lille gryde. Skær bunden af aspargesene, og skræl dem fra hovedet til bunden ad 2 omgange.
- Vask skrællerne og bunden fri for jord, og kom dem i gryden med smør. Smørret skal stå på laveste blus, og det må ikke brune.
- Til de syltede asparges skal eddike, sukker og vand koges op.
- Hæld den varme syltelage henover 2 asparges. Kom film over fadet, da lagen måske ikke dækker aspargesene, og lad dem trække koldt på køkkenbordet.
- Hak skalotteløgene, og kom halvdelen i en gryde med hvidvinseddiken til saucen. Kog eddiken med løg ned til det halve, og sluk.
- Skær agurk i små tern. Hak krydderurterne fint. Bælg ærterne. Vend de hakkede grøntsager og urter med ærterne, olien samt skallen og saften fra 1 citron. Smag til med salt.
- Sigt skrællerne fra smørret. Med en stavblender blend fond og hvidvinseddiken sammen med aspargessmørret, og smag saucen til med salt og peber.
- Sæt en stor pande over på høj varme. Steg de resterende asparges i olie. Tilsæt smørret, og sluk for panden, når de er brune på den ene side.
- Smag dem til med salt og peber.
- SERVERING: Placér de syltede og stegte asparges i bunden af en tallerken med salaterne. Kom vinaigrette henover og til sidst aspargessaucen.