Hvide asparges med råsyltede rabarber og cremefraiche
af Karoline Trier
TV 2 Foto: Ukendt
Sværhedsgrad
Let
Tid
15 min
Tilberedning
RÅSYLTEDE RABARBER: Sylt dem dagen før. Skyl rabarberne, skær dem i skiver på cirka 1/2 centimeter, og kom dem i et sylteglas.
Kom sukker, vand, citronsaft og eventuelt vaniljekorn og -stængler i en gryde, og lad det koge op. Hæld den kogende lage over rabarberne, og kom låg på. Lad det trække et par timer, gerne til næste dag.
Kan holde sig en uges tid, måske længere, i køleskabet.
Brug dem også på is eller kage, eller kom dem på din koldskål eller på din yoghurt.
HVIDE ASPARGES MED RÅSYLTEDE RABARBER OG CREMEFRAICHE: Skræl aspargesene. Skær dem i skrå stykker på cirka 3 til 5 centimeter. Kog dem i lidt saltet vand i 1 minut.
Rør cremefraichen sammen med salt, peber, citronsaft og eventuelt -skal. Smag til.
Anret de syltede rabarber sammen med cremefraiche og asparges, og pynt med urter.