Hvide asparges på to måder

16x9
Hvide asparges på to måder. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
45 min

Tilberedning

  1. GRATINEREDE HVIDE ASPARGES: Tænd ovnen på 225 grader. Skræl aspargesene fra hovedet mod bund. Bunden knækkes af cirka to cm oppe.
  2. Giv dem herefter et opkog på et minut i saltet vand. Læg dem i et ildfast fad, top aspargsene med trøffelsmør, revet parmesan, salt og peber.
  3. Sæt dem i ovnen og bag dem ved 225 grader til de er lidt mørke og servér.
  4. HOLMS KÆRLIGHEDSASPARGES MED HOLLANDAISE OG REJER: Skræl de hvide asparges fra top til bund. Knæk bunden af cirka to cm oppe.
  5. Brun asparges på en varm oliepande til de sortner, max fem minutter. Asparges skal bevare sin sprødhed.
  6. HOLLANDISE-ESSENS: Skær skalotteløget i skiver. Kom løget i en gryde og kod det op sammen med hvidvin, laurbærblade, peberkorn og hvidvinseddike.
  7. Sluk for blusset og lad det stå.
  8. HOLLANDAISE: Smelt smørret i en gryde. Bland æggeblommer og citron i en anden gryde med lidt af essensen.
  9. Under konstant omrøring, hældes det smeltede smør i en tynd stråle, ned i æggeblommen.
  10. Varm saucen op ved lavt blus indtil saucen har den rigtige konsistens som en lidt tynd creme. Må ikke blive over 70 grader, da den så skiller - det er det sværeste ved hollandaisen.
  11. Er den blevet for tyk, så tynd den op med lidt vand eller citronsaft.
  12. Smag til med salt, peber og friskhakket dild.