Hyldeblomstmousse med jordbĂŠr

16x9
Hyldeblomstmousse med jordbĂŠr. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Tid
30 min + 60 min

Tilberedning

  1. JORDBÆRKOMPOT: Varm purrĂ©n til 40 grader, og tilsĂŠt herefter sukker og pektin. Kog blandingen i 1 min., og tilsĂŠt jordbĂŠrstykker. Lad blandingen simre i 3-5 minutter (afhĂŠngig af stĂžrrelsen pĂ„ portionen). Smag til, og tilfĂžj citronsaft. HĂŠld blandingen i en lille silikoneform, og frys den ned.
  2. KARAMELISEREDE HASSELNØDDER: HÊld hasselnÞdder og sukker i en gryde, og opvarm det til middelvarme under konstant omrÞring. RÞr indtil hasselnÞdderne har opnÄet den Þnskede karamelisering. HÊld dem over pÄ en bageplade med bagepapir, og lad dem kÞle ned. Hak dem derefter i smÄ stykker, og bland dem med chokolademixet.
  3. CHOKOLADEMIX: Smelt chokoladen i en skÄl sammen med olie, og tilsÊt citron- og limeskal. TilsÊt de hakkede karameliserede nÞdder. Hold blandingen varm pÄ 40 grader, sÄ moussen kan dyppes derned.
  4. HYLDEBLOMSTMOUSSE: Varm flĂžden, vaniljefrĂž, inverteret sukker og hyldeblomstsaft i en gryde, indtil temperaturen er 80 grader. TilsĂŠt gelatine, og lad blandingen kĂžle ned til 40 grader. Derefter tilsĂŠttes flĂždeskum, og det hĂŠles straks over i bageformen og fryses ned.