Is-sandwich

16x9
Ice cream cookie sandwich. Foto: TV 2/Go' Morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
8
Tid
30 min + 10 min

Tilberedning

  1. Småkager: Pisk det bløde smør luftigt i en skål sammen med sukker, brun farin og vaniljesukker med en elpisker. Det tager et par minutter ved fuld hastighed.
  2. Tilsæt ægget, og pisk grundigt.
  3. Kom hvedemel, salt og natron ned i dejen gennem en sigte, og rør dejen sammen med en grydeske.
  4. Tilsæt hakket chokolade, og rør dejen sammen. Kom den i en frysepose, tryk den flad til en tykkelse på cirka 3-4 centimeter, og lad den hvile i fryseren i mindst 20-30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  6. Tag den kolde dej ud af fryseren. Del dejen i 16 lige store stykker.
  7. Tril dem til kugler, og placér dem på to bageplader beklædt med bagepapir – 8 på hver plade. Sørg for, at der er god afstand mellem dejklumperne.
  8. Dejen skal blot trilles til kugler, men ikke trykkes flade på bagepladen. De lækre småkager flyder ud under bagningen.
  9. Bag dine småkager i den varme ovn i cirka 10 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanten. Lad dem køle af på pladen.
  10. Samling: Skær skiver af is på cirka 1,5 centimeter tykkelse, og læg isskiverne sammen med småkager, to og to.
  11. Giv dem et let tryk, så is og småkager sidder godt sammen. Skær overskydende is af, så isen flugter med kanten på de runde småkager.
  12. Læg dine is-sandwicher i fryseren, til du er klar med overtræk.
  13. Smelt chokoladen til overtrækket ved lav varme over vandbad, og dyp sandwicherne i chokoladen, så halvdelen af is-sandwichen er dækket.
  14. Drys med krymmel eller anden fin pynt. Lad chokoladen størkne og server.
  15. Opbevares i fryseren.