Ingefærkager med bagte æbler og kaffecreme

16x9
Ingefærkager med bagte æbler og kaffecreme Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
10
Tid
30 min + 90 min

Tilberedning

  1. Kom smør, lys sirup, brunfarin og mælk i en gryde, og varm den til 80 grader.
  2. Kom ingefærpulver, mel, bagepulver og æg i en stor skål, og rør det sammen.
  3. Tilsæt citron- og appelsinskal, og rør massen godt sammen.
  4. Dejen vendes derefter i en smurt springform.
  5. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft, i ca. 30 minutter.
  6. Mærk med et lille træspyd, om kagen er gennembagt.
  7. Dernæst laves kaffecremen.
  8. Lav kaffen, og tilsæt brun farin og ingefærpulver.
  9. Kom piskefløde, mascarpone og den kolde kaffeblanding i en skål.
  10. Pisk grundigt med et piskeris til massen er tyk.
  11. Server cremen ovenpå ingefær kager, sammen med æbler og ristede nødder.
  12. Nu til de ristede nødder.
  13. Bland alle ingredienserne sammen.
  14. Sæt nødderne i en bakke med bagepapir, og bag dem ved 180 grader, indtil de får en dejlig gyldenbrun farve.
  15. Til sidst er det tid til de karamelliserede æbler.
  16. Læg halvdelen af sukkeret i en stegepande, og spred det i et jævnt lag.
  17. Når sukkeret i panden er smeltet, tilsættes det resterende sukker, og koges indtil du får en dejlig lysebrun farve.
  18. Kog æblerne under lav varme, indtil de er bløde.
  19. Tilsæt smør, og efter 1 minut tilsættes æblerne.