Isvaffelkage med smørcreme og romkugler

16x9
Isvaffelkage med smørcreme og romkugler. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
14
Tid
90 min

Tilberedning

  1. KAGEBUND: Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  2. Pisk ĂŚggene i ĂŠt ad gangen, og vend herefter creme fraiche i blandingen.
  3. Sigt mel, bagepulver og salt i blandingen, og vend det forsigtigt sammen.
  4. Kom dejen i en bradepande (cirka 30 x 20 centimeter) beklĂŚdt med bagepapir.
  5. Bag kagen i ovnen ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter.
  6. Lad kagen køle af.
  7. SkĂŚr kagen ud sĂĽ den ligner en isvaffel.
  8. SMØRCREME: Pisk flormelis, smør og vaniljepasta til en lys og cremet masse.
  9. Pisk flødeosten i smørblandingen. Pisk kun lige akkurat til den er ensartet – ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind.
  10. Indfarv herefter smørcremen med pastafarve.
  11. Kom halvdelen af smørcremen op i en sprøjtepose med en aflang tylle.
  12. Den anden halvdel bruges til at smøre pü kagen, efter den er sküret ud, og til at lave romkugler.
  13. Selve vaffeldelen af kagen sprøjtes op med den smørcreme, du har i sprøjteposen. Lav en vifte: Start i toppen, hvor kagen er bredest, og kør ned mod spidsen.
  14. ROMKUGLER: Smuldr kageresterne, og rør dem sammen med marmeladen til en homogen masse.
  15. Rul dejen til kugler i forskellige størrelser.
  16. Tril de samlede romkugler i hÌnderne med en lille smule smørcreme (den agerer lim til krymmel).
  17. Vend romkuglerne i krymmel.
  18. Placer romkuglerne som iskugler pĂĽ kagens top.