Livsstil

Italienske kødboller med tomatsovs og stegt spidskål

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
35 min

Tilberedning

  1. KØDBOLLER: Riv brødkrummerne, og kom mælken over. Lad det stå i cirka 5 minutter, så brødkrummerne suger al mælken. Det finthakkede løg brunes let af, inden det mikses med de øvrige ingredienser til farsen: I en stor skål kombineres hakket kød, brødkrummer, løg, persille, parmesan, peber, salt, hvidløg og pisket æg. Bland godt, og form 12 bolde. Bollerne steges godt af på en pande med olie eller smør.
  2. TOMATSOVS: Flyt kødbollerne til side på panden, og sauter løg og hvidløg i olivenolie på samme pande, indtil løgene er gennemsigtige. Kom flåede tomater og tomatpuré på panden med sukker og laurbærblade. Lad det reducere cirka 15 minutter og kom peber, salt og hakket basilikum i lige inden servering.
  3. PASTA: Pastaen kommes i en stor gryde med kogende vand, til de er møre (cirka 5 minutter).
  4. SPIDSKÅL MED KRYDDERSMØR: Smør, soltørrede tomater, tabasco, HP sovs, hvidløg og soja mikses sammen i hånden. Skær spidskål i kvarte. Steg på de to skårne flader i cirka 4 minutter på hver side ved hård varme. Kom salt og peber over, mens de er lune. Server med masser af kryddersmør.