Jambalaya med jomfruhummer, chorizo, asparges og sprød skinke

16x9
Billede på vej. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 60 min

Tilberedning

  1. JAMBALAYA: Chorizoen steges på panden for sig med en halv spiseske krydderiblanding.
  2. Grønt skæres i mellemstore tern og deles i to bunker. Et portion steges let møre med en kvart spiseske krydderiblanding. Den anden portion grønt svitses let sammen med n’duja, halvdelen af chorizopølsen, og første portion af grønt tilsættes. 
  3. Lad det koge let, og tilsæt tomat, ris, vand, lidt salt og en teske hot sauce. 
  4. Bring i kog under omrøring, og lad koge i cirka 10-12 minutter, indtil risene er næsten møre. Lad gryden stå i cirka 20 minutter, og rør rundt. Smag til med salt og peber og eventuelt lidt krydderiblanding, og spis med det samme. 
  5. I hviletiden bages skiver af skinke i ovnen på 200 grader, til de er tørre. Det tager cirka to til tre minutter.
  6. JOMFRUHUMMER: Skallen på kroppen klippes, så kødet er frit og kan tages med en gaffel. Kom lidt smør og hvidløg på hvert skaldyr. Bag i ovnen i cirka seks til ni minutter, og server straks.
  7. GRØNNE ASPARGES: Smelt smør, og lynsteg asparges. Krydr og tilsæt hot sauce til sidst lige før servering.
  8. ANRETNING: Jambalaya anrettes i midten og dekoreres med den sprøde skinke, chorizo, asparges og jomfruhummer/reje. Pynt med urter.