Jomfruhummer, gazpacho og salade nicoise med frisk tun

16x9
Jomfruhummere, gazpacho og salade nicoise med frisk tun. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
4
Tid
25 min

Tilberedning

  1. JOMFRUHUMMERE: Halvér jomfruhummerne på langs.
  2. Læg dem på grillen eller i en bradepande med skallen nederst.
  3. Kom salt, smør og de hakkede ting på.
  4. Grilles eller varmes i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 4 minutter.
  5. GAZPACHO: Fjern den grønne del af tomaten, hvor stilken har siddet.
  6. Fjern kærnehuset på peberfrugten.
  7. Skær tomat, halvdelen af peberfrugten, halvdelen af agurken og halvdelen af blegsellerien. Gem resten til topping. Kom det i et blenderglas sammen med resten af ingredienserne og blend, indtil konsistensen er semityk.
  8. Smag godt til med salt, friskkværnet peber og lidt chili.
  9. Sæt i køleskabet i minimum to timer, da suppen skal serveres iskold.
  10. Servér med små agurketern, peberfrugttern, blegselleritern, krydderurter, kold creme fraiche og stegt brød.
  11. SALAD NICOISE MED TUN: Steg tunen i cirka 30 sekunder på hver side på en varm pande. Lad den trække lidt, og skær den herefter i skiver.
  12. Skrub kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand i 10-12 minutter, indtil de er møre.
  13. Skyl og nip bønnerne. Kog bønnerne i et minut i saltet vand.
  14. Halvér kartoflerne på langs.
  15. Skyl og tør salaten. Pluk den i mindre stykker.
  16. Skyl og halvér tomaterne.
  17. Kog æggene otte minutter og kom dem i koldt vand. Skær dem i kvarte.
  18. DRESSING: Rør urter, sennep og eddike sammen.
  19. Tilsæt olien stille og roligt under piskning.