Jordskokkerisotto

16x9
Jordskokkerisotto Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. TILBEREDNING: Hak bananskalotteløget og hvidløg fint, og kom det i en gryde sammen med olivenolie og halvdelen af smøret. Sauter ved svag varme, indtil løgene bliver møre og får en glasklar farve. Hæld bouillonen i en separat gryde, og lad den simre ved svag varme.
  2. Imens løgene langsomt steger, skyller du jordskokkerne grundigt for jordrester og skærer dem i små tern. Gem et par hele jordskokker til toppings. Varm en gryde med resten af smørret, og steg jordskokke-ternene af ved medium varme i 15-20 minutter, eller indtil de er møre, men stadig har lidt struktur.
  3. Kom nu risene ned til løgene, og svits ved middel varme under jævnlig omrøring, indtil risene har suget fedtstoffet til sig. Tilsæt hvidvinen, og kog yderligere ind. Hæld løbende cirka 1 deciliter kogende bouillon på risene ad gangen.
  4. Skær de sidste hele jordskokker på et mandolinjern - eller med en skarp kniv - i tynde skiver og vend med 1 spiseske æbleeddike og 2 spiseskeer koldpresset rapsolie.
  5. Kom de stegte jordskokketern og piskefløde i risottoen, når der er cirka 1 deciliter bouillon tilbage, og kog yderligere ind. Kom parmesan i risottoen, når den stadig er let flydende (husk at gemme lidt parmesan til anretningen). Smag til med salt og æbleeddike, og server med det samme.
  6. Anret risottoen i dybe tallerkener eller skĂĄle. Kom 5-6 rĂĄsyltede jordskokker, en hĂĄndfuld timian, lidt fint revet parmesanost og sort peber pĂĄ.