Jordskokkerisotto med timianparmesan

16x9
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. Rens 300 g jordskokker for eventuelle urenheder - hvis der er mange jordrester, kan man bruge en ren stålsvamp. Skær i grove stykker.
  2. Varm en gryde med 50 g smør, og steg jordskokkerne af sammen med 2 fed pillede hvidløg, til de er brunet af og møre. Blend stykkerne med lidt kogende vand til en sammenhængende puré.
  3. Mens jordskokkerne steger af i gryden, hakkes løg og hvidløg fint og sauteres ved svag varme i en gryde med smør og olivenolie. Når løgene er glasklare, kommes risotto risene i og steger af i løgblandingen.
  4. Tilsæt hvidvin, og lad den dampe af. Kom 100 g jordskokker hakkede i mundrette stykker i risottoen.
  5. Hæld løbende ca. 1 dl kogende bouillon på risene ad gangen. Der skal røres jævnligt undervejs.
  6. Kom jordskokkepuréen i risottoen, når der er ca. 1 dl bouillon tilbage, og kog yderligere ind.
  7. Kom parmesan i risottoen, når den stadig er letflydende. Sluk for blusset, og smag til med salt og æbleeddike.
  8. Anret risottoen i skåle. Skær de sidste jordskokker i tynde skiver på en mandolinjern eller med en skarp kniv.
  9. Top risottoen med 5-6 stykker tynde jordskokkeskiver, lidt fintrevet parmesanost, sort peber og lidt timian.