Kål ”burittos ”med linser, grønt og bagt torsk

16x9
Casper Sobczyks burittos Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. FISK: Langen deles i fire stykker. Læg dem med skindet opad på bagepapir på en bageplade.
  2. Pensl med lidt olie og kom film henover. Bag torsken ved 60 grader i ca. 12-15 min.
  3. KÅL-BURITTOS MED LINSER: Vask linserne i kold vand og skær gulerod og løg i små tern. Det ene hvidløg skæres fint og kommes i en gryde med lidt olie og sautér det.
  4. Kom linserne i olien, og lad det sautere lidt. Kom laurbærblade, timian og 1,5 l vand i og giv det et opkog. Lad det småsimre i 30-35 min. Dræn det overskydende vand fra.
  5. Skær peberfrugten i tern og rør det i linserne.
  6. Vask og hak persillen. Hvidløg og skalotteløg skæres fint og bland det med persillen. Riv citronskal deri, og rør det i linserne. Smag til med salt og citronsaft og kom de syltede chili i.
  7. Sæt en gryde over med letsaltet vand
  8. Tag de store bladene af savoykålen, og blanchér dem i det kogende vand. Køl bladene af med det samme - det resterende kål skæres fint og vendes i de varme linser.
  9. CHILI MAYONNAISE: Kom æggeblommer, dijonsennep, hvidløg, sherryeddike og citronsaft i et litermål og stavblend det.
  10. Hæld olie i i en tynd stråle og blend det godt. Fortsæt til ønskede konsistens. Smag til med chum chum og salt.
  11. SYLTET CHILI: Kog vand, sukker og eddike op.
  12. Skær chilien i tynde skiver og kom det i en skål. Hæld den varme syltelage over og lad dem trække i lagen.
  13. TOMATSALSA: Rødløg og hvidløg skæres fint og sauteres i lidt olie til de bliver blanke.
  14. Tomater, peberfrugt og chili skæres ud i tern og kommes op i gryden. Sautér det godt af.
  15. Kom paprika, hakket ingefær og hakket timian i gryden. Hæld æblecidereddike på og lad det koge lidt ind. Kom tomatpure på, og lad det småsimre i 10-12 min. Tag det af varmen og køl det ned.
  16. Til sidst samles alle ingredienserne i en burrito.
  17. AVOCADO SOM PYNT: Halver avocado, tag sten ud og skær skallen af. Skær avokadoen i skiver. Pynt med den og brøndkarse.