Kage med nøddebund, chokoladecreme og marinerede bær

16x9
Kage med nøddebund, chokoladecreme og marinerede bær Foto: TV 2
Grad
Mellem
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Nøddebund: Pisk æggehvider med sukker indtil den er luftig.
  2. Sigt mandelmel og flormelis ind i æggehvidemassen og rør det sammen.
  3. Hak mandler og rør dem ind i æggehvidemassen.
  4. Spray springformen og fyld massen deri.
  5. Bag i ovnen ved 170° i 20-25 minutter (kommer an på størrelse og springform).
  6. Chokoladecreme: Læg husblas i en bøtte med koldt vand i 10 minutter.
  7. Kog mælk og glukose.
  8. Pres husblas så vandet kommer ud og læg det i mælken så det opløses.
  9. Læg chokoladen i en skål og hæld mælkeblandingen på.
  10. Stavblend hele massen indtil det er blødt og skinnende.
  11. Når blandingens temperatur er 40°, tilføj den kolde fløde.
  12. Læg chokoladecremen i en bøtte og dæk den med film, og læg den i køleskabet i 5-6 timer.
  13. Sirup: Flæk vaniljestangen i midten, tag kornene ud og rør sammen med sukkeret.
  14. Tilføj vand og kog.
  15. Læg sirupen i køleskabet, og tilføj friskt-hakket estragon, når den er kold.
  16. Brug sirupen til at marinere de friske brombær.
  17. Færdiggør kagen: Tag nøddebunden på en tallerken, spred nu chokoladecremen ud på nøddebunden og tilsæt de frisk-marinerede brombær