Kalkunsauce med rosmarin og bourbon whiskey

16x9
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
150 min

Tilberedning

  1. Fond: Kom alle ingredienserne til din fond op i en gryde. Bring det i kog ved høj varme, skru ned til jævn varme, så det småsimrer.
  2. Skum overfladen for urenheder. Det vil altid lægge sig som skum på overfladen, så brug en ske til at fjerne dette. Lad fonden simre i yderligere 2 timer.
  3. Tag nu din fond, og si den ned i en ildfast skål. Lad den afkøle ved stuetemperatur. Dæk den til med film, og sæt den så på køl.
  4. Sauce: Hæld stegeskyen fra kalkunen over i en tykbundet gryde. Lad stegeskyen koge godt ind i minimum 3-5 minutter. Husk at skumme alt fedtet af.
  5. Svits nu løget i en smule fedt, til det er mørt. Tilsæt nu bourbon, og steg videre, til næsten al væden er fordampet. Det tager ca. 1 minut. Tilsæt efterfølgende 0,5 liter fond og majstivelsen. Pisk saucen igennem, til den er helt glat.
  6. Lad saucen koge godt igennem, til den faktisk rynker. Husk at smage til med salt og peber, rør rosmarin i og kog det videre i ca. 1 minut. Lad sovsen stå under lav varme indtil servering. Hæld saucen op i en serveringsskål, og servér til kalkunen.