Kalvelever med agurkesalat og smørglaserede kartofler

16x9
Kalvelever med agurkesalat og smørglaserede kartofler. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
8
Tid
60 min

Tilberedning

  1. KALVELEVER: Afpuds dine kalvelever, og vend i mel.
  2. Varm din pande op, og kom rapsolien på.
  3. Start med at brune leverne af på den en side, og tilsæt derefter de andre ingredienser kort tid efter, du har vendt leveren.
  4. Steg nu leveren gylden, imens du hælder smør på leveren.
  5. Krydr leveren med salt og peber.
  6. BLØDE LØG: Karamellisér sukkeret, kom løgene på panden, og skru ned, og lad panden stå på komfuret med et låg over.
  7. Når løgene er faldet sammen, hældes der fløde på sammen med de øvrige ingredienser, og løgene koges ned til den ønskede konsistens.
  8. AGURKESALAT: Kog eddike, sukker og de tørrede krydderier op, og køl det hele af.
  9. Skær agurkerne, og salt dem i 1 time.
  10. Skyld derefter agurkerne, og tilsæt den skrællede peberrod og agurkerne i den afkølede syltelage.
  11. Skal syltes mindst 2 dage før brug.
  12. SVAMPE A LA CREME: Rist svampene hårdt på en pande.
  13. Hæld derefter fløde på sammen med de øvrige ingredienser, og kog det hele ned til den ønskede konsistens.
  14. SYLTEDE RØDLØG: Pil og skær rødløgene til den ønskede tykkelse.
  15. Kog eddike, sukker og de tørrede krydderier op og køl det af.
  16. Tilsæt nu rødløgene i syltelagen.
  17. SMØRGLASEREDE KARTOFLER: Kog kartoflerne, til de er møre. Pil dem.
  18. Derefter vendes kartoflerne i tempereret smør, persille, sort peber og salt. Retten serveres med et spejlæg på siden.
  19. TIPS: Køb gerne sødmælks-kalvelever, hvis du kan anskaffe dem.
  20. Hvis du har stegt lidt for mange levere, kan du altid bruge det som pålæg på madpakken dagen efter.