Kanelkage med yogurtskum og appelsinsirup

16x9
Annemette Voss Fridthjofs kanelkage med yogurtskum og appelsinsirup Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
12
Tid
40 min + 40 min

Tilberedning

  1. KANELKAGE: Pisk æg og rørsukker hvidt og luftigt
  2. Tilsæt olien og rør det sammen
  3. Bland hvedemel, bagepulver, natron, kanel og salt og sigt det ned i æggemassen
  4. Rør det sammen
  5. Riv æblerne groft og tilsæt dem sammen med blåbærrene
  6. Rør dejen godt sammen og kom den i en mellemstor bradepande - ca 20 x 30 cm - beklædt med bagepapir
  7. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 35 min., til den har sat sig og giver let efter ved tryk
  8. Lad kagen køle helt af.
  9. APPELSINSIRUP: Kog appelsinsaft, appelsinskal, sukker og kanel ind til en mellemtyk sirup i en lille gryde og køl den helt af
  10. Husk, at siruppen tykner når den køler af
  11. Opbevar den ved stuetemperatur
  12. Hvis du får lidt tilovers, egner den sig også godt oven på yoghurt eller skyr til morgenmad.
  13. YOGHURTSKUM: Kom yoghurtskummet i en sprøjtepose og klip et lille hul for enden
  14. Afsæt yoghurtskummet i et pænt mønster oven på kagen
  15. Dekorer med blåbær og afslut med afkølet appelsinsirup.