Kantarel-pære-fyld til Kalkun

16x9
Grad
Mellem
Pers.
8

Tilberedning

  1. Riv brødet i små stykker og læg det i et ildfast fad eller en skål.
  2. Dæk brødet let med køkkenrulle, og lad det stå fremme natten over, så det tørrer ud.
  3. Alternativt kan det også bredes ud på en bageplade og ristes let i ovnen ad et par omgang.
  4. Rens kantarellerne med snippen af et rent, fugtigt viskestykke. Skær rod og eventuelt træede ender af, og hak svampene groft.
  5. Rist bacon på en stor pande ved jævn varme i cirka 7 minutter til fedtet er smeltet af.
  6. Kom bacon over på en stor tallerken og gem fedtet på panden.
  7. Smelt 20 gram smør i fedtet på panden og skru op til jævn varme.
  8. Kom løg og skalotteløg på panden, krydr med salt og peber og svits dem under omrøring til de er klare, men ikke brunet. Læg løgene oven på baconen.
  9. Smelt 30 gram smør på panden, og lad det bruse op.
  10. Kom svampene på, krydr med salt og peber, og svits svampende hurtigt under omrøring til de får lidt farve. Læg dem over på tallerkenen.
  11. Hæld vinen på panden og kog panden af ved høj varme til vinen er kogt ind til det halve. Hæld resten af vinen over svampene.
  12. Tør panden let af og smelt resten af smørret.
  13. Tilsæt pærer og sukker, og krydr med salt og peber. Svits pærerne ved jævn/høj varme til de får en smule farve.
  14. Kom alle de svitsede ingredienser op til brødet i det ildfaste fad/skålen og vend det hele sammen.
  15. Hæld langsom 2,5 dl af bouillonen ud over og vend det sammen igen.
  16. Gentag indtil det føles meget fugtigt. Smag til med salt og peber.
  17. Lad fyldet køle til stuetemperatur og fyld noget af det ind i den klargjorte kalkun. Sæt en hel pære fast i kalkunens åbning for at holde på fyldet.
  18. Varm ovnen op til 200 grader.
  19. Smør en muffinform grundigt med smør og fyld godt op med fyld. Pres sammen undervejs.
  20. Hæld 1 spsk bouillon ud over hver "muffin".
  21. Bages i 20-30 minutter til de har en flot, gylden skorpe i bunden.
  22. Løsn dem langs kanten med en smørekniv, og vend dem ud på et fad før servering.